Verhuistips

Verhuistips

Wat moet ik doen voordat ik ga verhuizen? Welke afspraken moeten er gemaakt worden met de nieuwe buren, de verhuizers, vrienden en familie? Hoeveel dozen moet ik bestellen? Wanneer kan ik de telefoonaansluiting gaan regelen? Deze en nog honderden andere vragen komen om de hoe kijken wanneer u gaat verhuizen. Om het verhuizen minder stressvol te maken, hebben wij van Verhuizen Nu een aantal verhuistips voor u op een rijtje gezet. Achtereenvolgens geven wij tips voor de voorbereiding op het verhuizen, verhuistips om verrassingen met uw nieuwe woning te voorkomen, tips voor tijdens de verhuisdag, en tips voor een nette afhandeling van de gehele verhuizing. Met de verhuistips van Verhuizen Nu bent u verzekerd van een onbezorgde dag, waardoor u nog dezelfde avond van uw eigen plekje kunt genieten.

Inpaktips voor een verhuizing

  • Kleding
    Kleding hebben wij tegenwoordig in overvloed, maar hoe krijgen we deze gemakkelijk mee? Het wordt gemakkelijker wanneer u uw kleding aan hangers hangt. ALuw kleding aan hangers hangt, kunt u er afsluitbare vuilniszakken omdoen. Zo zijn deze bundels gemakkelijk mee te nemen en u kunt ze in de nieuwe kast weer ophangen.
  • Servies inpakken
    Servies en uw handdoeken inpakken kan heel goed samen. Door uw service in uw handdoeken te wikkelen, neemt u beide mee en komt uw servies veilig aan. Op deze manier bespaart u op noppenfolie of ander inpakpapier.
  • Glazen en sokken
    Om nog twee vliegen in één klap te vangen, kunt u uw glazen in sokken vervoeren. Sokken passen ideaal over uw glazen heen en u bespaard wederom weer op noppenfolie of ander inpakpapier. Voor extra bescherming zou u kranten tussen de glazen kunnen doen. Dit maakt het geheel extra veilig.
  • Flesjes afsluiten
    Er is niets zo vervelend dan wanneer u een doos openmaakt en uw shampoofles heeft gelekt en alles zit onder de shampoo. Om dit te voorkomen kunt u de dop losdraaien en over deze opening een stuk huishoudfolie doen en de dop er weer op draaien. Kunt u sommige doppen niet loskrijgen, verpak deze flessen geheel in huishoudfolie.
  • Boeken gemakkelijk transporteren
    Boeken zijn enorm zwaar om te vervoeren en worden meestal verspreid over meerdere dozen. Het kan veel gemakkelijker, door uw rolkoffers van zolder te halen en deze te vullen met uw boeken, bespaard u uzelf een zere rug van het tillen. U rolt uw boeken simpelweg naar de verhuiswagen en rolt ze vervolgens ook weer uw nieuwe woning binnen. Zo neemt u uw boeken en uw rolkoffers mee.
  • Kasten inwikkelen
    Natuurlijk gaan de meeste kasten ook weer mee naar het nieuwe huis, maar wat veel mensen doen, is dat ze de kasten helemaal leeg maken. Dit is niet nodig wanneer er geen zware of breekbare spullen in de lades liggen. Met inpakfolie kunt u de hele kast inwikkelen, zodat de kastjes tijdens het vervoeren niet open glijden. De inhoud van de kastjes kunt u op deze manier laten zitten, dit scheelt weer een doos vol met prulletjes.
  • Schroeven bewaren
    Hebt u iets uit elkaar moeten halen zodat het gemakkelijker vervoerd kan worden? De schroeven en boutjes kunnen het beste bewaard worden in een zakje. Zet op dit zakje waar de schroeven voor zijn en plak het zakje aan met plakband aan het meubelstuk waar ze bij horen.
  • Snoeren loskoppelen
    We hebben steeds meer technologie met snoeren en kabels. Het is de vraag of we tegenwoordig nog wel weten waar ze allemaal voor zijn en waar ze in moeten wanneer we ze hebben losgekoppeld. Dit probleem kunt u nu oplossen, doordat wij tegenwoordig allemaal een smartphone of een fotocamera hebben. Maak voordat u alle kabels losmaakt een foto met bijvoorbeeld een mobiel. Tijdens het aansluiten kunt u op de foto dan terugkijken hoe alles aangesloten was.
  • Kleuren of tekens
    Om de dozen zo goed mogelijk te ordenen, kunt u gebruik maken van kleurstickers of tekens die u op de dozen zet. Verdeel bepaalde ruimtes in op kleur. Wanneer u in het nieuwe huis bent, weet u precies waar alle dozen komen te staan. Dit scheelt heel veel zoekwerk in de verschillende dozen die u hebt ingepakt.
  • Belangrijke spullen
    Het is van belang dat u een kleine doos maakt met daarin de spullen die u de volgende dag nodig heeft. Dit voorkomt dat u alle dozen moet door zoeken om uw tandenborstel en andere noodzakelijke spullen te vinden.

Tips ter voorbereiding van de verhuizing

Voordat u gaat verhuizen zijn er heel wat zaken die moeten worden geregeld. Denkt u bijvoorbeeld aan het doorvoeren van adreswijzigingen, het regelen van de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk, en de afspraken met de verhuizers. Verhuizen gaat meestal gepaard met een boel stress. Daarom geven de verhuizers van Verhuizen Nu u graag de volgende verhuistips mee:

  • Zorg ervoor dat u met het verhuisbedrijf en bijspringende familie en vrienden goede afspraken maakt omtrent tijd en locatie. Weet wie wanneer komt helpen en zorg ervoor dat zij ook de afspraak nakomen. Stel eventueel zelf een rijtje aanwijzingen en tips samen voor een goed verloop van het in- en uitpakken, of maak een draaiboek voor de verhuisperiode.
  • Bedenk goed wat vanuit de oude woning mee moet naar de nieuwe. Neem geen overbodige goederen mee, en plan eventueel een ritje naar de stort of tweedehands winkel.
  • Houd rekening met specifieke goederen zoals een piano. Hiervoor dient u goede afspraken te maken met het verhuisbedrijf, en moet u eveneens weten of de vloerbelasting hiertegen bestand is.
  • Regel ver van te voren de aansluiting van nieuwe telefoon- en datalijnen. Hierdoor kunt u op de dag van het verhuizen al een werkende telefoon hebben.
  • Geef bij de TNT, gemeente, bank, verzekering en andere belangrijke instanties uw adreswijziging door. Hiermee voorkomt u problemen met de post.
  • Voorkom verrassingen en informeer als u naar een andere gemeente gaat verhuizen naar de gemeentelijke bepalingen.
  • Regel een parkeerontheffing voor de verhuiswagen.
  • Eén van de meest gewaardeerde verhuistips is het advies om te informeren naar een verhuisvergoeding. Een verhuisvergoeding kan door de gemeente worden verstrekt bij een gedwongen verhuizing door sloop of de aanleg van een nieuwbouwwijk. Daarnaast kunt u ook recht hebben op een verhuisvergoeding als u een uitkering heeft. Moet u verhuizen van uw werkgever, dan kunt u ook bij hem om een vergoeding vragen.

Verhuistips betreffende de nieuwe woning

Voordat u gaat verhuizen is het tevens aan te raden de volgende verhuistips betreffende de toekomstige woning op te volgen. Dit zijn verhuistips die gaan over de maten van de nieuwe woning, en de afspraken die met de vorige bewoners worden gemaakt. Met deze verhuistips komt u tijdens het verhuizen niet voor verrassingen te staan.

  • Meet voor het verhuizen de hoogte, breedte en lengte van alle kamers op. ZO kunt u voor de verhuizing al anticiperen op de nieuwe ruimte en de hoeveelheid meubilair die u hierin kwijt kunt.
  • Neem van te voren tevens kennis van de maten van deuren en ramen, en kijk naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld zonwering, een dakkapel, of openslaande terrasdeuren.
  • Kijk naar de beschikbare stopcontacten, en eventuele ruimte voor het plaatsen van extra stroomgroepen.
  • Vraag na of de woning is aangesloten op het gas- en elektriciteitsnetwerk.
  • Lees goed het huur- of koopcontract door: wat mag u wel en niet veranderen aan de woning, kunt u antennes plaatsen, en mag u huisdieren houden?
  • Tot slot geven verschillende verhuisbedrijven een aantal tips voor de nieuwe woning ten aanzien van de verhuisdag: kijk of de verhuisdagen dichtbij de woning kan parkeren, check de aanwezigheid van een verhuisraam of verhuislift. Hiermee vergemakkelijkt u het verhuizen.

Verhuistips voor de dag zelf

In onderstaand overzicht vind u een aantal tips voor de dag waarop u gaat verhuizen. Natuurlijk zijn er nog veel meer verhuistips beschikbaar, echter wij hebben alleen de belangrijkste voor u op een rijtje gezet. Houd er rekening mee, dat wanneer u de hele verhuizing zelf gaat doen, enkele van deze verhuistips overbodig kunnen zijn. Zorg ervoor dat op de verhuisdag zelf:

  • Er een overzicht is van de mensen die komen helpen, en dat u weet wie aanwezig is in de oude en nieuwe woning.
  • De buren op beide locaties zijn geïnformeerd over het verhuizen. Wellicht kunnen zij ook assisteren, of bijvoorbeeld op uw kinderen of huisdieren letten.
  • Er genoeg versnaperingen zijn voor iedereen. Met een goedgevulde maag zal het verhuizen sneller en prettiger verlopen.
  • Alle ruimtes en dozen goed gecodeerd zijn. Hierdoor zullen alle spullen direct op de juiste plek terecht komen.
  • Het gas en de elektriciteit worden afgesloten, en meterstanden worden opgenomen.

Tips voor een goede afhandeling

Tot slot is het belangrijk dat u na het verhuizen zorgt voor een goede afhandeling van de gemaakte afspraken. Hieronder volgen enkele tips van Verhuizen Nu.

  • Meldt eventuele schade aan de nieuwe woning
  • Controleer ook uw meubilair op schade na de verhuizing. Neem contact op met de verhuizers bij schade en de bijkomende kosten.
  • Verzamel na het uitpakken alle verhuisdozen en lever deze weer in.
  • Evalueer de verhuizing met de verhuizers. Hiermee helpt u het verhuisbedrijf toekomstige verhuizingen nog beter te laten verlopen.

Aanvullende verhuistips?

Als u aanvullende tips heeft voor het verhuizen, of wanneer u geïnteresseerd bent in de diensten van Verhuizen Nu, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Vul het offerteformulier zo exact mogelijk in, en maak ons uw wensen, of verhuistips kenbaar. Eén van de verhuizers zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Een zorgeloze, vlotte en voordelige verhuizing? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend menig verhuisbedrijf via Verhuizen Nu en kies het verhuisbedrijf met het beste aanbod!